Hastanemiz hekimlerinden Dt. Alkan DEMİRKAN'a yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Vatandaşlarımızın sağlığına kavuşması için gayret sarf eden, gece gündüz demeden insanımıza hizmet için çalışan hekimlerimizden Alkan DEMİRKAN'a ne yazık ki bir hasta yakını tarafından menfur bir saldırı gerçekleştirildi. Doktorumuza yapılan bu saldırı, tüm sağlık çalışanlarını derinden üzmüştür.

Bu menfur saldırı ile ilgili Hastanemiz başhekimi Dt. Fuat ŞEN ve hastanemiz hekimlerinin katıldığı basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında başhekimimiz Dt. Fuan ŞEN sağlık çalışanlarına şiddetin gün geçtikçe daha da büyüdüğünü belirterek, "Söz konusu şiddet olaylarına maalesef bugün bir yenisi daha eklenmiştir. Hastanemiz diş hekimi Alkan Demirkan kendini bilmez bir şahıs tarafından darp edilmiş, bu üzücü olay sonrasında hekimimizin kaşına dikiş atılmıştır. Hukuki süreç başlatılmıştır. Bu üzücü olay toplumun sağlığını her şeyin üstünde tutan, Türkiye'nin her bir yanında gece gündüz demeden canla başla çalışan sağlık çalışanlarının hayatlarının ve sağlıklarının nasıl bir risk altında olduğunu göstermesi bakımından çarpıcıdır. Sağlık çalışanları giderek kronikleşen bir şiddet sarmalının içerisinde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yönetimi olarak birlikte çalıştığımız arkadaşımıza karşı yapılan bu korkunç saldırıyı tüm sağlık çalışanlarına yapılmış sayarak nefretle kınıyor, bir daha böyle acı olaylarla karşılaşmamayı temenni ediyoruz. Ayrıca diş hekimimiz meslektaşımız Alkan Demirkan hocamıza da acil şifalar diliyoruz" diyerek konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

• IMG-20180623-WA0002.jpg
  • IMG-20180623-WA0004.jpg